Arnolfo Toren Florence

De Arnolfo Toren (Torre Arnolfo) staat aan het Piazza della Signoria in het centrum van Florence. Deze toren is in de beginjaren van de 14e eeuw gebouwd en maakt deel uit van het Palazzo Vecchio.

Arnolfo Toren Florence

Openingstijden en toegangsprijs

Openingstijden: Van 1 April t/m 30 September van 09.00 tot 21.00 uur (donderdag van 09.00 tot 14.00 uur); van 1 Oktober t/m 31 Maart van 10.00 tot 17.00 uur (donderdag van 10.00 tot 14.00 uur). De kassa gaat 30 minuten voor sluitingstijd dicht. Toegangsprijs toren + weergang: 10 Euro (8 Euro met korting); museum + toren + weergang: 14 Euro (12 Euro met korting). Wanneer het regent kan de toren niet bezocht worden.

Geschiedenis en beschrijving

De Arnolfo Toren steekt met een hoogte van bijna 95 meter boven het centrum van de stad uit.

Het is in deze toren dat Girolamo Savonarola de laatste uren van zijn leven voorbracht voordat hij op 23 Mei 1498 op de brandstapel stierf. Savonarola, een Domenicaans priester en politicus die niets van de uitspattingen van de Renaissance moest hebben, was korte tijd heerser over de Florentijnse Republiek geweest.

De toren is rond het jaar 1310 opgetrokken. Wat opvalt is dat hij niet helemaal centraal in het gebouw staat.

De grote klok is oorspronkelijk door Nicolò Bernardo ontworpen, maar in 1667 vervangen door een nieuwere. Deze door Giorgio Lederle gemaakte klok werkt nog steeds.

Adres en openbaar vervoer

Adres: Piazza della Signoria – Florence. Dichtstbijzijnde bushalte: Canto alla Quarconia (lijn C2).

Arnolfo Toren – Piazza della Signoria Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email