Bagno a Ripoli (Provincie Florence)

Bagno a Ripoli ligt in het heuvelgebied ten zuiden van Florence. De gemeente heeft ongeveer 25.000 inwoners en bestaat uit Ripoli en een aantal kleinere dorpen. Het grondgebied van de stad is heuvelachtig en wordt vooral in beslag genomen door wijn- en olijvengaarden.

Alles over Bagno a Ripoli (provincie Florence)

Bezienswaardigheden

Santa Maria a Quarto Kerk (Bagno a Ripoli)
Santa Maria a Quarto Kerk

De belangrijkste gebouwen in de gemeente stammen uit de tijd dat de Italiaanse stadstaten aan macht wonnen. Dit zijn vooral het Palazzo del Podestà en de Santa Maria a Quarto Kerk. Andere hoogtepunten zijn de Santa Caterina Kerk a Ruote Kerk en de Santa Maria ad Antella Kerk. De San Donnino Kerk staat in de deelgemeente Villamagna en is de oudste kerk in de gemeente.

In de Villa di Riposo is een oud door Giambologno ontworpen nymphaeum, dat tegenwoordig bekend staat als de Fata Morgana Fontein.

Andere mooie villa’s zijn de Villa Lappeggi (deelgemeente Lappeggi), de Villa Lilliano (Antella) en de Villa dell’Ugolino (Ugolino). Deze Renaissance villa’s zijn alle in opdracht van de Medici gebouwd.

Het Spedale del Bigallo is een 13e eeuws historische gebouw dat dienst deed als gasthuis voor arme mensen en pelgrims.

Geschiedenis

Dat er op de plek waar Bagno a Ripoli ligt al in de oudheid een nederzetting was wordt aangetoond door de ruïnes van een Romeinse villa en enige waterleidingen voor een thermaal bad.

De Latijnse naam Ripoli verwijst waarschijnlijk naar enige dijken die er op dit punt van de Arno aangelegd waren. Bagno is later aan de naam toegevoegd, en verwijst naar een wasplaats voor reizigers.

Eind 18e eeuw werd de stad door Pietro Leopoldi di Lorena tot gemeente uitgeroepen.

Bagno a Ripoli, provincie Flirenze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email