Boog van San Pierino Florence

De Boog van San Pierino is waarschijnlijk een overblijfsel van de oude stadsmuur van Florence. Het is een vrij lange doorgang tussen het Piazza San Pier Maggiore en de Via dell’Oriuolo. Tot voor kort was er een kleine markt onder deze boog.

Boog van San Pierino Florence

Openingstijden en toegangsprijs

De Arco di San Pierino is op elk moment van de dag gratis toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

De Boog van San Pierino heeft dezelfde proporties en vorm als de beroemde triomfbogen in Rome en Parijs. Hij staat op één van de gezelligste pleinen van de stad, waar het dankzij pubs als de Lion’s Fountain vooral ’s avonds erg levendig is.

De bovengenoemde doorgang wordt het Gewelf van San Pierino genoemd. Het is hier dat zich de oostelijke toegangspoort van de tweede stadsmuur van Florence bevond.

De loggia van de voormalige San Pier Maggiore Kerk maakt deel uit van de boog. De Arco di San Pierino was sowieso oorspronkelijk helemaal geen boog, maar maakte in zijn geheel deel uit van deze kerk.

Op 27 Juli 1784 werd deze kerk in opdracht van Groothertog Pietro Leopoldo verwoest. De groothertog beweerde dat dat gebeurde omdat het gebouw op instorten stond, maar men denkt dat hij in werkelijkheid van de machtige Benedictijner monniken die het klooster beheerden af wilde komen. Gelijktijdig kwam hij ook in handen van de rijkdommen van dit klooster.

Bovenop het monument kan men enige terrassen zien. Deze horen bij woningen die op het bovenste deel van de boog gebouwd zijn.

De naam van de wijk waar de boog zich bevindt was eveneens San Pierino, waaruit af te lezen valt hoe machtig het klooster vroeger was.

Adres en openbaar vervoer

De Boog van San Pierino bevindt zich in de Borgo degli Albizi in Florence. De dichtstbijzijnde bushalte is Salvemini (lijn 14, 23, C1 en C2).


Boog van San Pierino – Borgo degli Albizi, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email