Bruggen Florence

De Ponte Vecchio hoort tot de Top 10 Bezienswaardigheden van Florence en wordt tot de meest romantische plekken van Italië gerekend. Vooral tegen zonsondergang is het aan te raden een wandeling langs de Arno te maken, want er zijn nog veel meer mooie plekken langs de rivier.

Bruggen Florence

Ponte Vecchio

Bruggen Florence - Piazzale Michelangelo uitzicht

De Ponte Vecchio (“Oude Brug”) is één van de beroemdste bruggen in de wereld en tevens één van de meest romantische attracties in één van de meest romantische steden van de wereld: Florence. Ze is zo indrukwekkend dat ze in de oorlog door de Duitsers gespaard werd.

Ponte Santa Trinità

Ponte Santa Trinità - bruggen Florence

De Ponte Santa Trinità is een brug in het centrum van de stad. Behalve dat het zelf een erg mooie brug is is het ook één van de beste plekken om zowel de beroemde Ponte Vecchio als de Ponte alla Carraia te bekijken.

Ponte alla Carraia

De oorspronkelijke naam van de Ponte alla Carraia was Ponte Nuovo. De oudste verwijzing naar de brug stamt uit 1218. Hij werd toen “Nieuwe Brug” genoemd omdat het de eerst gebouwde na de Ponte Vecchio was. Vanwege overstromingen moest de brug vaak opnieuw opgebouwd worden. In 1333 gebeurde dat naar een ontwerp van (waarschijnlijk) Giotto, en in 1557 naar een project van Ammanati. De huidige versie met vijf bogen stamt uit 1948.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email