Casa Buonarroti Florence

Hoewel Michelangelo Buonarroti de eigenaar was van dit huis in Florence, woonde hij er zelf nooit. Het was zijn achterneef die het palazzo omvormde tot museum en het Casa Buonarroti door Florentijnse artiesten ter ere van zijn geniale oom met fresco’s liet beschilderen.

Casa Buonarroti Florence

Adres, Entréeprijs en Openingstijden

Openingstijden: Van 1 maart t/m 31 oktober van 10.00 tot 16.30 uur; van 1 November t/m 28 februari van . Dinsdag gesloten. 1 januari, Paaszondag, 15 augustus, 25 december gesloten. Toegangsprijs: 8 Euro (korting: 5 Euro). Combi-ticket met Santa Croce Complex: 8,50 Euro. Adres: Via Ghibellina 70, Florence. Tel. +39 055241752.

Geschiedenis Buonarroti Huis

Toen Michelangelo Buonarroti stierf liet hij het huis na aan zijn neef LeonardoLeonardo’s zoon Michelangelo maakte van het gebouw een eerbetoon aan zijn illustere naamgenoot.

Het museum is in 1859 geopend, nadat de laatste telg van he geslacht, Cosimo, het huis met inboedel en al aan de stad nagelaten had. Deze inboedel bestond onder andere uit verschillende door Michelangelo gemaakte tekeningen en beeldhouwwerken.

Deze originele tekeningen bevinden zich op de bovenverdieping, net als één van zijn oudste beeldhouwwerken, de “Madonna van de Trappen” (Madonna della Scala), die waarschijnlijk in 1491 gemaakt is.

Gevecht der Centauren - Casa Buonarroti Florence
“Gevecht der Centauren”

Ook het “Gevecht van de Centauren” (Battaglia dei Centauri) is in het Casa Buonarroti te zien. Dit werd door Michelangelo zelf tot één van zijn beste vroege creaties gerekend. In dit werk is de nadruk op het mannelijk lichaam die later nog evidenter zou worden al zeer goed te merken, evenals het gebruik van ruw, onafgemaakt marmer om bepaalde effecten te bewerkstelligen.

Casa Buonarroti – Via Ghibellina 70, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email