Casa Guidi Florence

Het Casa Guidi bevindt zich dichtbij de San Felice Kerk in Florence. Het was de residentie van de Engelse dichteres Elizabeth Barrett Browning en haar man Robert toen ze in de stad woonden. Tegenwoordig is het een museum.

Casa Guidi Florence

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres is Piazza S. Felice, 8 – Florence (tel. +39 055354457). Het is van 1 April tot 30 November op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 18.00 uur. Toegang is gratis, maar een fooi wordt op prijs gesteld.

Geschiedenis Casa Guidi Florence

Het gebouw stamt oorspronkelijk uit de 15e eeuw.

De Brownings woonden hier vanaf 1846, nadat ze in het geheim getrouwd waren. Het huis is precies bewaard zoals toen de Brownings er nog woonden. Dit houdt in dat (op een paar meubelstukken na) er eigenlijk niet zoveel interessants te zien is. De Brownings hielden er een simpele levensstijl op na en kochten de meeste van hun bezittingen van tweedehands verkopers in de stad zelf.

Eén van haar beroemdste gedichten heet Casa Guidi Windows. Het is geschreven ter gelegenheid van de éénwording van Italië. “I heard last night a little child go singing / ‘Neath Casa Guidi windows, by the church, / O bella libertà, O bella!”

Ze zou uiteindelijk op 18 Juni 1861 in het Casa Guidi sterven. Na haar dood werd een door Niccolò Tommaseo gemaakte inscriptie boven de voordeur geplaatst.

Casa Guidi – Piazza S. Felice 8, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email