Santa Caterina delle Ruote Kerk (Bagno a Ripoli)

De Santa Caterina delle Ruote is een kerk in de deelgemeente Ponte a Ema van Bagno a Ripoli. De grootste trekpleister van deze Gotische kerk is een fresco-cyclus van onder andere Spinello Aretino.

Santa Caterina delle Ruote Kerk (Bagno a Ripoli)

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via del Carota, 29 – Bagno a Ripoli (Ponte a Ema). Toegangsprijs: Gratis. De kerk kan enkel op afspraak bezocht worden: +39 055 643358 .

Geschiedenis en beschrijving

Santa Caterina delle Ruote Kerk (Bagno a Ripoli)
Façade

Het Oratorio di Santa Caterina delle Ruote is halverwege de 14e eeuw in opdracht van de familie Alberti gebouwd.

Het exterieur van de kerk onderscheidt zich niet van de meeste kerken in de streek. De grootste trekpleister is dan ook de fresco-cyclus die het interieur opluistert. Deze cyclus toont gebeurtenissen uit het leven van de Heilige Catharine van Alexandrië. De fresco’s in de apsis zijn rind 1360 door Maestro di Barberino en Pietro Nelli geschilderd. Ongeveer 30 jaar later beschilderde Spinello Aretino de rest van het oratorium. Het is dit tweede gedeelte waar de kerk beroemd om is.

Catharina van Alexandrië was een heilige die op 18-jarige leeftijd de marteldood stierf. Ze had de verliefde Keizer Maxentius afgewezen en als straf werd ze onder andere op een van scherpe ijzeren punten voorzien rad gelegd. Dit gaf haar de bijnaam delle ruote.

Santa Caterina delle Ruote – Via della Carota 29, Bagno a Ripoli

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email