Top 10 Bezienswaardigheden Fiesole

Wie een Top 10 bezienswaardigheden van Fiesole wil maken heeft geen makkelijke taak. Van de Etruskische en Romeinse ruïnes tot de middeleeuwse kerken en Renaissance villa’s buiten de stad, er is heel erg veel te zien. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige panorama’s gehad. Lees verder “Top 10 Bezienswaardigheden Fiesole”

Romeinse ruïnes Fiesole

Fiesole is nu veel minder belangrijk en indrukwekkend dan de grote buurman Florence, maar ooit was dat anders. De stad bestond al in de Etruskische tijd en ook gedurende de Romeinse periode was Fiesole lang belangrijker dan wat toen Florentia heette. Samen met het Museo Faesolanum getuigt de Archeologische Zone van het roemrijke verleden van de stad. Het theater wordt in de zomer nog immer voor het Estate Fiesolana Festival gebruikt. Lees verder “Romeinse ruïnes Fiesole”

Fiesole (Provincie Florence)

Op een heuveltop op niet meer dan 10 kilometer ten noorden van Florence bevindt zich de gemeente Fiesole. Hoewel uiteraard niet zo bekend als de provinciehoofdstad zelf, is het een heerlijke stad voor toeristen, met bezienswaardigheden uit zowel de Etruskische en de Romeinse tijd als uit de middeleeuwen en de Renaissance. Lees verder “Fiesole (Provincie Florence)”

RSS
Follow by Email