Galleria Corsini Florence

De Galleria Corsini is een privé-museum in Florence. De zetel van het museum is het historische Palazzo Corsini. De verzameling omvat grotendeels meesterwerken uit de 16e tot de 18e eeuw. Hoewel de facade over de rivier uitkijkt is de ingang aan de Via del Parione.

Galleria Corsini Florence

Openingstijden en toegangsprijs

De Galleria Corsini kan enkel op afspraak bezocht worden. Gesloten: Zaterdag en zondag. Telefoon: +39 055212880. Het adres is Via del Parione, 11 – 50123 Firenze. De dichtstbijzijnde bushalte is Porta Rossa (lijn C2).

Geschiedenis en beschrijving

Luca Signorelli – Madonna met Kind en twee Heiligen”.

De Galleria Corsini is de indrukwekkendste privé-pinacotheek van Florence. Het museum is in in 1765 door Prins Don Lorenzo gesticht. Voor de inrichting riep hij de hulp van de schilder Hugford in.

Hoogtepunten zijn vijf allegorische figuren van de hand van Filippino Lippi, een aan Antonella da Messina toegeschreven “Kruisiging” en een “Madonna” van Botticelli.

Van Luca Signorelli is er een “Madonna met Kind en de Heiligen Hiëronymus en Bernardus van Clairvaux”.

Palazzo Corsini

Het Palazzo Corsini is in een U-vorm rond een binnenplaats met een Engelse tuin gebouwd. De constructie stamt uit de tweede helft van de 17e eeuw. De fresco’s die het interieur sieren zijn tussen 1692 en 1700 geschilderd. De terracotta vazen en de beeldhouwwerken die het dak sieren waren een unicum in die tijd.

Galleria Corsini –
Via del Parione 11, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email