Lungarno Corsini Florence

De Lungarno Corsini in Florence is een deel van de weg die langs de noordelijke oever van de Arno loopt. Het is één van de schilderachtigste delen van deze straat en voert van de Ponte Santa Trinità naar de Ponte alla Carraia. Het opvallendste gebouw aan de straat is het Palazzo Corsini al Parione.

Lees verder “Lungarno Corsini Florence”

Galleria dell’Accademia Florence

De Galleria dell’Accademia behoort tot de belangrijkste musea in Florence en Italië. De grootste trekpleister in dit museum is het origineel van Michelangelo’s meesterwerk de David. Behalve mooie kunst is er ook een door de Medici familie verzamelde collectie muziekinstrumenten te zien. Lees verder “Galleria dell’Accademia Florence”

Santo Spirito Basiliek Florence

De Santo Spirito Basiliek staat niet direct in het centrum, maar wordt wel tot de belangrijkste kerken van Florence gerekend. Hoogtepunt is een houten crucifix die aan Michelangelo toegeschreven wordt. Er zijn ook kunstwerken te zien van de hand van Filippino Lippi, Bernardo Rossellino en Maso di Banco. Lees verder “Santo Spirito Basiliek Florence”

Piazza Santo Spirito Florence

Het Piazza Santo Spirito is een mooi en gezellig plein dichtbij het Palazzo Pitti in Florence. De grootste attracties zijn de gelijknamige kerk en het Palazzo Guadagni aan de overkant van het plein. Het is een ontmoetingsplek voor jongeren en er wordt van maandag t/m vrijdag een wijkmarkt gehouden. Lees verder “Piazza Santo Spirito Florence”

Via Ricasoli Florence

De Via Ricasoli is de straat die het Piazza del Duomo in Florence verbindt met het Piazza San Marco. De belangrijkste attractie in deze naar een adellijke familie genoemde straat is de Galleria dell’Accademia. Andere bezienswaardigheden zijn het Museum der Muziekinstrumenten en het Teatro Niccolini.

Lees verder “Via Ricasoli Florence”
RSS
Follow by Email