Gucci Museum Florence

Het Gucci Museum in Florence zetelt in het Palazzo della Mercanzia aan het Piazza della Signoria. De over drie verdiepingen uitgespreide tentoonstelling toont de geschiedenis van het modemerk vanaf de eerste ontwerpen in de jaren 30 van de vorige eeuw tot de huidige tijd.

Gucci Museum Florence

Openingstijden en toegangsprijs

Het museum zelf is geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Het café en het restaurant zijn van 08.00 tot 22.00 uur open en de giftshop van 10.00 tot 23.00 uur. De toegangsprijs is 7 Euro. (De helft van de opbrengst wordt gebruikt om de monumenten van Florence te onderhouden.)

Geschiedenis en beschrijving

Het Gucci Museum is op 28 September 2011, toen het Florentijnse modehuis 90 jaar bestond, ingewijd.

Het museum is over drie verdiepingen verdeeld. De zalen zijn naar bepaalde thema’s ingericht.

In de “Reiszaal” worden speciaal voor de internationale jetset ontworpen koffers, tassen en andere accessoires tentoongesteld. Een tweede zaal is geheel gewijd aan de door het modehuis door de jaren heen ontworpen handtassen.

De “Logomania” zaal toont de ontwikkeling van het Gucci logo met de kenmerkende dubbele G.

Een hoogtepunt is de zaal gewijd aan het door Vittorio Accorenero ontworpen “Flora” motief.

Ook is er avondkleding te zien die gedragen is door beroemde actrices, zoals de jurk die Hilary Swank droeg bij de Oscaruitreiking van 2011.

Naast de aan het modehuis zelf gewijde sectie van het museum is er ook een aan contemporaine kunst gewijde Contemporary Art Space.

Adres en openbaar vervoer

Het adres van het Museo Gucci is Piazza della Signoria 10 – Firenze. De dichtstbijzijnde bushalte is Canto alla Quarconia (lijn C1).

Gucci Museum – Piazza della Signoria 10, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email