Horne Museum Florence

Het Horne Museum in Florence is genoemd naar de Engelsman Herbert Percy Horne die zijn privé-verzameling kunstwerken uit de Renaissance na zijn dood aan de stad naliet. Van huishoudelijke artikelen tot schilderijen van Giotto.

Horne Museum Florence

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Museo Horne is via dei Benci, 6 – 50122 Firenze (tel. +39 055). Bus: 23, C. De toegangsprijs is 7 Euro (korting 5 Euro). Het is geopend van 09.00 tot 13.00 uur. Zon- en feestdagen gesloten.

Geschiedenis Horne Museum Florence

Het Museo Horne is gehuisvestigd in het 15e eeuwse Palazzo Corsi en men heeft er geprobeerd zo goed mogelijk een typisch paleis van een welstaande Renaissance familie na te bootsen. De architect van het palazzo was Cronaca.

Horne (1864-1916) was een in Londen geboren Engelsman die een groot deel van zijn leven in Florence doorbracht. Hij wilde voor zichzelf een typisch Florentijns onderkomen realizeren door de aanschaf van huishoudelijke artikelen en meubels uit de stad zelf.

Het grootste gedeelte van de schilderijenverzameling van het Horne Museum bestaat uit minder bekende (en vaak minder belangrijke) werken van beroemde kunstenaars als Giotto en Filippino Lippi.

De meeste vertegenwoordigde artiesten zijn afkomstig uit de Florentijnse en Sienese scholen, zoals Pietro Lorenzetti, Simone Martini en Domenico Beccafumi. Beeldhouwers zijn vertegenwoordigd door o.a. Bernini, Giambologna en Desiderio da Settignano.

Hoogtepunten Horne Museum

Giotto's "Santo Stefano" - Horne Museum Florence
Giotto’s “Santo Stefano”

Giotto’s Santo Stefano.

Beccafumi’s ronde “Heilige Familie”.

De “Santa Caterina van Alessandrië” van Luca Signorelli (1512).

Van Bernini is het beeldhouwwerk “Engelen in Glorie” te bewonderen.

Er is een omvangrijke verzameling keramiek, afkomstig uit o.a. Orvieto, Urbino en Cafaggiolo.

De huishoudelijke artikelen die Horne verzamelde bevatten o.a. zilveren en ivoren bestek, maar ook dozen van leer en kleine objekten als naalden.

Horne Museum – Via dei Benci 6, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email