Kerken Florence

De beroemdste kerk van Florence is natuurlijk de Duomo, met de bijbehorende klokkentoren en het Baptisterium. Behalve deze basiliek zijn er echter nog tientallen andere schitterende middeleeuwse en Renaissance kerken in de stad. De leidende rol die Florence gedurende de eeuwen speelde zorgde ervoor dat de heilighuizen vol hangen en staan met door beroemde meesters gemaakte kunstwerken.

Kerken Florence

Santa Croce Basiliek

Santa Croce Basiliek Florence

De Santa Croce Basiliek is een kerk aan het Piazza Santa Croce. Deze basiliek is niet alleen volgepakt met kunstwerken maar herbergt ook de stoffelijke resten van niemand minder dan Michelangelo. Er zijn fresco’s te zien van onder andere Giotto en vader en zoon Gaddi.

Orsanmichele Kerk

De Orsanmichele Kerk is een tot kerk omgebouwde voormalige graanschuur. Het godshuis huisvestigt een aantal beeldhouwwerken van de hand van de bekendste kunstenaars uit de Renaissance periode. Helaas staan deze op de tweede verdieping die maar zelden voor toeristen toegankelijk is.

Ognissanti Kerk

Ognissanti Kerk Florence

De Ognissanti Kerk is in de 13e eeuw gebouwd. De volle naam van de kerk is San Salvatore di Ognissanti. De grootste trekpleister wordt gevormd door de muurschilderingen van de hand van Domenico Ghirlandaio in de refter van het bijbehorende klooster. De beroemde kunstenaar Botticelli ligt in de kerk zelf begraven.

San Felice Kerk

De San Felice in Piazza Kerk bevindt zich net ten zuiden van het Palazzo Pitti en heeft een door Michelozzo ontworpen façade. Het interieur wordt nog immer opgeluisterd door in de 14e eeuw geschilderde fresco’s.

Santa Margherita de’ Cenci Kerk

De Santa Margherita de’ Cerchi Kerk staat schuin tegenover wat bekend staat als het “Huis van Dante”. Artistiek hoogtepunt is een altaarstuk van de hand van Neri di Bicci. De kerk is bekender als begraafplaats van zowel de vrouw als de geliefde van Dante.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email