Loggia della Signoria Florence

De Loggia della Signoria (oftewel Loggia dei Lanzi) staat naast het Palazzo Vecchio in Florence en is in 1382 gebouwd. In deze Loggia bevinden zich een aantal beeldhouwwerken, waaronder de door Benvenuto Cellini gemaakte Perseus die het hoofd van de net gedode Medusa triomfantelijk omhooghoudt.

Loggia della Signoria Florence

Openingstijden en toegangsprijs

De Loggia della Signoria kan op elk moment van de dag gratis bezichtigd worden.

Geschiedenis en beschrijving

De Loggia della Signoria wordt ook vaak Loggia dei Lanzi genoemd. Dit komt doordat de Landsknechten er in 1727 bivakkeerden op hun weg naar Rome.

De Loggia is tussen 1376 en 1383 opgetrokken met de bedoeling er volksbijeenkomsten te houden. Ook werden hier belangrijke plechtigheden van de Florentijnse Republiek gehouden, zoals de benoeming van de landsheren.

De façade wordt opgeluisterd door vier formella’s met allegorische figuren die de kardinale deugden verbeelden. De ontwerper van de formella’s was Agnolo Gaddi.

De bekendste beeldengroep onder de Loggia is de “Perseus en Medusa” van Cellini.

Andere standbeelden onder de Loggia dei Lanzi zijn de “Sabijnse Maagdenroof”, de “Roof van Polixena” van de hand van Pio Fedi, en “Heracles met de Centaurus Nessus” van Giambologna.

Dit laatste beeldhouwwerk is in 1599 gemaakt en stond oorspronkelijk op de Canto dei Carnesecchi. Voordat het in 1812 op de huidige plek terecht kwam stond het eerst onder de loggia van de Uffizi en later bij de Ponte Vecchio. Vooral de verwrongen nek van de centaurus is prachtig gebeeldhouwd.

Adres en openbaar vervoer

Het Piazza della Signoria ligt op 10 minuten loopafstand van het centrale station van Florence. De dichtstbijzijnde bushalte is Porta Rossa (lijn C2).

Loggia della Signoria, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email