Lungarno Corsini Florence

De Lungarno Corsini in Florence is een deel van de weg die langs de noordelijke oever van de Arno loopt. Het is één van de schilderachtigste delen van deze straat en voert van de Ponte Santa Trinità naar de Ponte alla Carraia. Het opvallendste gebouw aan de straat is het Palazzo Corsini al Parione.

Lungarno Corsini Florence

Bezienswaardigheden

Palazzo Corsini al Parione

Signorelli - Galleria Corsini - Museums Florence

Het Palazzo Corsini al Parione, waarnaar de straat ook genoemd is, is de zetel van de Galleria Corsini, het belangrijkste privé-museum van Florence. Het is nog steeds eigendom van de familie Corsini, en valt vooral op vanwege de standbeelden en aardewerken vazen die het dak sieren.

Palazzo Gianfigliazzi (Lungarno Corsini, 1)

Het Palazzo Gianfigliazzi is tegenwoordig de zetel van een makelaardij. Het is in de 13e eeuw in opdracht van de familie Ruggerini gebouwd. Twee eeuwen later kwam het in handen van de Gianfigliazzi. De naam bleef behouden ondanks dat het in 1853, na een reconstructie door Gherardo Silvani eigendom van de familie Masetti werd.

Palazzo Gianfigliazzi (Lungarno Corsini, 4)

Het paleis op no. 4 heet eveneens Palazzo Gianfigliazzi, naar de familie die er tot het einde van de 18e eeuw woonde. In 1825 werd het door Luigi Bonaparte gekocht, om twee jaar later tot hotel omgebouwd te worden. De schrijver Alessandro Manzoni leefde er enige tijd.

Lungarno Corsini Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email