Ognissanti Kerk Florence

De Ognissanti Kerk in Florence is in de 13e eeuw gebouwd. De volle naam van de kerk is San Salvatore di Ognissanti. De grootste trekpleister wordt gevormd door de muurschilderingen van de hand van Domenico Ghirlandaio in de refter van het bijbehorende klooster. De beroemde kunstenaar Botticelli ligt in de kerk zelf begraven.

Weetjes Ognissanti Kerk Florence

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Borgo Ognissanti, 42, 50123 Firenze. Tel. 055 294883. Openingstijden: Maandag en zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Gesloten: 1 Januari, 1 Mei, 15 Augustus, 25 December. Toegang: Gratis.

Geschiedenis

Ognissanti Kerk Florence
Ghirlandaio’s Heilige Hiëronymus

De Ognissanti Kerk in Florence is in 1256 door de zogeheten Umiliati gebouwd. Dit was een Benedictijner sekte die zich bezig hield met de wolweverij en de wijk waar de kerk staat tot een textiel-centrum maakte.

In de 17e eeuw werd de kerk door de Franciskaners verbouwd.

De façade is de oudste barokke gevel van Florence. Ze is in 1627 door Matteo Nigetti ontworpen, al stamt de huidige travertijns marmeren versie uit 1872.

Kunstwerken Ognissanti Kerk Florence

Bij het tweede altaar rechts hangt de door Domenico Ghirlandaio geschilderde Madonna della Misericordia (1470). Hierin worden een aantal telgen van de Vespucci familie afgebeeld, waaronder Simonetta (die later waarschijnlijk ook model stond voor Botticelli’s “Geboorte van Venus”) en de ontdekkingsreiziger Amerigo, die zijn naam later aan een nieuw ontdekt continent zou geven.

Van Botticelli zelf is de fresco “Sint Augustijn in zijn Studeerkamer” (1480) te zien.

“Sint Hiëronymus in Zijn Studeerkamer” is van Ghirlandaio.

Botticelli

Sandro Felipepi, beter bekend als Botticelli, ligt in de tweede kapel in het recterdwarsschip begraven.

Klooster

De ingang tot het klooster bevindt zich links van de kerk zelf, op de Borgo Ognissanti, 42. Hier kan men een “Laatse Avondmaaltijd” (1480) van de hand van Domenico Ghirlandaio bewonderen.

Ognissanti Kerk, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email