Palazzo dei Canonici Florence

Het Palazzo dei Canonici is de pastorie van de Santa Maria del Fiore Kathedraal in Florence. Het bevindt zich langs de zuidzijde van het Piazza del Duomo. De façade van het paleis wordt gekenmerkt door twee standbeelden van de architecten van de Duomo.

Palazzo dei Canonici Florence

Geschiedenis

Palazzo dei Canonici Florence
Brunelleschi kijkt naar zijn koepel

Het Palazzo dei Canonici (ook wel de Canonica del Duomo) is in het begin van de 19e eeuw gebouwd. In die periode werd het gedeelte ten zuiden van het Piazza del Duomo opnieuw ingericht om het plein te kunnen vergroten.

De architect was Gaetano Baccani. Tussen 1826 en 1839 liet deze een aantal antieke gebouwen slopen en vervangen door drie grotere paleizen. Deze paleizen vormden samen de pastorie, waar de aan de kathedraal verbonden geestelijken woonden.

Het centrale gebouw (naast het Piazzetta del Capitolo) kreeg een balkon. Dit wordt ondersteund door vier zuilen die twee nissen omlijsten. De standbeelden in de nissen verbeelden de architecten die de kathedraal ontworpen hebben, Arnolfo di Cambio en Filippo Brunelleschi. Deze beelden zijn in 1830 door Luigi Pampaloni gemaakt.

Baccani was eveneens verantwoordelijk voor de verbouwing van het Paleis en het Oratorium van de Barmhartigheid (Oratorio della Misericordia) op de hoek van de Via de’ Calzaioli.

Palazzo dei Canonici – Piazza del Duomo, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email