Palazzo Lanfredini Florence

Het Palazzo Lanfredini is een historisch gebouw in Florence. Het staat in de wijk Santo Spirito en is de zetel van het British Institute of Florence.

Palazzo Lanfredini Florence

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Lanfredini is Lungarno Guicciardini, 9-11 – Florence. Wijk: Santo Spirito. De dichtstbijzijnde bushalte is Coverelli (lijn C3, C4). Het paleis is niet toegankelijk voor toeristen.

Geschiedenis Palazzo Lanfredini Florence

Het Palazzo Lanfredini is in het begin van de 16e eeuw gebouwd. Dit gebeurde in opdracht van Lanfredino di Jacopo d’Orsino Lanfredini, de toenmalige Gonfaloniere della Giustizia. (Het ambt van “vaandeldrager van de rechtvaardigheid” was de hoogste positie in de regering van de Florentijnse Republiek.)

Het bovenste deel van de façade wordt opgeluisterd door schilderingen van wapenschilden en groteske figuren. Ondanks vele restauraties is deze door Baccio d’Agnolo ontworpen en door Feltrini uitgevoerde façade grotendeels intakt gebleven.

Het is mogelijk dat een aantal al aan de familie Lanfredini toebehorende woningen samengevoegd werden om het paleis te creëren. Enkele funderingen van het gebouw stammen dan ook uit de 14e eeuw.

In 1741, na de dood van de laatste mannelijke telg van de familie, kardinaal Jacopo Lanfredini, gaf diens zus Ottavia het paleis door aan Lorenzo Corboli. Diens familie had het meer dan een eeuw in handen.

De volgende eigenaars waren de Benini, die het restaureerden en tot hotel ombouwden.

In 1921 werd het interieur door Ugo Palchetti opneiuw ingericht. In die tijd werden er ook enige plannen om het gebouw tot school om te bouwen.

Tegenwoordig zetelt het British Institute of Florence in het Palazzo Lanfredini.

Op de fries is een aan paus Leo X gewijde inscriptie te zien. Waarschijnlijk is dat er geplaatst ter gelegenheid van een pauselijk bezoek aan Florence in 1515.

Op de boog boven de ingang op huisnummer 9 is het wapenschild van de Lanfredini afgebeeld.

Palazzo Lanfredini – Lungarno Guicciardini, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email