Palazzo Medici-Riccardi Florence

Het Palazzo Medici-Riccardi is één van de meest interessante gebouwen in Florence en deed min of meer dienst als inspiratie voor de beroemdere Palazzo Pitti en Palazzo Strozzi. De grootste attractie van het paleis is de door Benozzo Gozzoli beschilderde Cappella dei Magi.

Palazzo Medici-Riccardi Florence

Adres, openingsuren en toegangsprijs

Het gebouw bevindt zich aan de Via Cavour, 3 – Florence (tel. +39 0552760340). Openingstijden: Van 08.30 tot 19.00 uur. Gesloten: Woensdag. Toegangsprijs: 7 Euro. Korting: 4 Euro. De Cappella dei Magi mag door maximaal 10 personen gelijktijdig bezocht worden, voor niet langer dan 7 minuten.

Geschiedenis en beschrijving

De architect was Michelozzo en de opdrachtgever voor de constructie was Cosimo de’ Medici il Vecchio. Het is in 1444 gebouwd en deed dienst als privé-residentie van de Medici familie tot Cosimo I naar het Palazzo Vecchio verhuisde.

Cappella dei Magi

Cappella dei Magi - Palazzo Medici-Riccardi Florence
Fresco’s van Benozzo Gozzoli. De optocht beeldt verschillende bekende florentijnen af.

De Cappella dei Magi (“Kapel van de Wijzen”) kan bezocht worden door de deur rechts in te gaan wanneer men eenmaal de binnenplaats betreden heeft. Dit is de oudste nog bestaande kapel in een oud Florentijns palazzo.

De wandschilderingen zijn van de hand van Benozzo Gozzoli, die er van 1459 tot 1463 aan werkte. Het thema is de tocht der wijzen onderweg naar de plek waar Jezus geboren zou worden.

Palazzo Medici-Riccardi Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email