Palazzo Nonfinito Florence

Palazzo Nonfinto Florence - Antropologie en Etnologiemuseum

Het Palazzo Nonfinito is een historisch gebouw op korte loopafstand van het Piazza del Duomo in Florence. De naam betekent in het Nederlands “Onafgemaakt Paleis”. Het is de zetel van het Nationaal Museum voor Antropologie en Etnologie.

Palazzo Nonfinito Florence

Adres, openingstijden en toegangsprijs museum

Het adres van het Palazzo Nonfinito is Via del Proconsolo, 12 – Florence (op de hoek met de Borgo degli Albizi). Telefoon: (+39) 055 2756444. Openingstijden: Van 1 September tot 30 Juni van dinsdag t/m zondag van 09.00 tot 17.00 uur; van 1 Juli t/m 31 Augustus van dinsdag t/m donderdag van 09.00 t/m 17.00 uur en van vrijdag t/m zondag van 09.00 tot 13.00 uur. Gesloten: Maandag, 1 januari, Pasen, 1 mei, 15 augustus, 25 december. Toegangsprijs: 6 Euro; korting: 3 Euro; familie (maximaal 4 kinderen): 13 Euro; jonger dan 6: Gratis. Combi-ticket met Paleontologie Museum en Botanische Tuin: 10 Euro (korting 5 Euro, familie 23 Euro), drie maanden geldig.

Geschiedenis en beschrijving Palazzo Nonfinito

Het Palazzo Nonfinito heeft een façade aan zowel de Via del Proconsolo als aan de Borgo degli Albizi. De naam betekent in het Nederlands “Onafgemaakt Paleis”. Het Palazzo Nonfinito is de zetel van het Nationaal Museum voor Antropologie en Etnologie.

Het Palazzo Nonfinito is in 1593 door Bernardo Buontalenti voor Alessandro Strozzi ontworpen. Het oorspronkelijke project van Buontalenti is echter nooit voltooid.

De ontwerper was zelf verantwoordelijk voor de eerste verdipeing. Vincenzo Scamozzi tekende het ontwerp voor de volgende twee verdiepingen, die door Giovanni Battista Caccini gebouwd werden. Ludovico Cardi da Cigoli ontwierp de binnenplaats.

Nationaal Museum voor Antropologie en Etnologie

Het Museo Nazionale di Antropologia e Etnologia zetelt in een deel van het paleis. Dit museum is in 1869, in de tijd dat Florence even de hoofdstad van Italië was, gebouwd. Stichter was de antropoloog Paolo Mantegazza.

De collectie van het museum is over 18 zalen verspreid en bestaat uit kledingstukken, sieraden, architectonische elementen, religieuze objecten en oorlogs- en jachtwapens. Verder zijn er gereedschappen, gebruiksvoorwerpen, meubels, muziekinstrumenten en allerhande andere voorwerpen uit verschillende landen, tijdperken en culturen te bewonderen.

De oudste stukken in de verzameling stammen uit de 16e eeuw en maakten oorspronkelijk deel uit van de Medici-collecties.

Er is ook een indrukwekkende verzameling in de 19e eeuw gemaakte foto’s te zien.

Hoogtepunten

Azië en Oceanië

Op de begane grond bevindt zich het Indische Museum, met onder andere uit Thanjavur (het vroegere Tanjore) afkomstige ivoren tegels met erotische taferelen, religieuze bronzen beeldjes en architectonische elementen van tempels.

Het volk Ainu, afkomstig van het Japanse eiland Hokkaido, is vertegenwoordigd met kimono’s en sieraden.

In de aan Nieuw-Guinea gewijde zaal zijn kleurige rouwmaskers en ook buitgemaakte schedels te zien.

Uit Polynesië is er een rouwjurk die Heva genoemd wordt.

Zuid-Amerika

Er zijn twee van veren van de Idris Rubra (“Rode Ibis”) gemaakte mantels van de Tupinanba in het zuidelijke deel van Brazilië te zien.

Van de Peruviaanse Inca’s worden mummies tentoongesteld.

Palazzo Nonfinito – Via del Proconsolo 12, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email