Palazzo Orlandini del Beccuto Florence

Het Palazzo Orlandini del Beccuto is een historisch gebouw in de Via de’ Pecori in Florence. Na eeuwenlang in het bezit te zijn geweest van verschillende adelijke families is het sinds het begin van de 21 eeuw de zetel van de bank Monte dei Paschi di Siena.

Palazzo Orlandini del Beccuto Florence

Geschiedenis en beschrijving

De huidige aanblik van het enorme gebouw is het resultaat van een verbouwing in 1679. De architect van het nieuwe project was Antonio Maria Ferri (1651-1716). Hij liet hiervoor twee al bestaande herenhuizen samenvoegen.

De Monte dei Paschi di Siena is de oudste bank ter wereld. Toen deze bank het gebouw kocht, lieten ze het interieur zo goed mogelijk naar de oorspronkelijke staat terugbrengen. In 2018 raakte de bank in moeilijkheden. Ondanks dat ze vele filialen gedwongen moesten sluiten, bleef het Palazzo Orlandini del Beccuto behouden.

Het interieur wordt gekenmerkt door een mooie terracotta vloer en de enige muurfontein van de stad. Deze fontein is te zien op de binnenplaats van het gebouw, waar ook een aantal antieke architectonische elementen aan de muur bevesitgd zijn.

Antonio Maria Ferri

De architect was ook enige tijd in Rome werkzaam, maar de meeste van zijn werken zijn in en rond Florence te zien. Hij is bekend door een aantal grafmonumenten (onder andere in de San Lorenzo Basiliek) en door de monumentale trappen die hij voor de herenhuizen van de stad ontwierp. Ferri ligt zelf in de Santa Maria del Carmine Kerk begraven.

Palazzo Orlandini del Beccuto – Via de’ Pecori 6-8, Firenze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email