Piazza della Libertà Florence

Het Piazza della Libertà is een groot plein aan het einde van de Via San Gallo in het centrum van Florence. Hoewel het al veel eerder bestond stamt de huidige aanblik uit de 19e eeuw. De grootste trekpleisters zijn de Triomfboog en de Porta San Gallo. Er komen 10 straten op het plein uit.

Piazza Della Libertà Florence

Openingstijden en toegangsprijs

Het Piazza della Libertà is op elk moment van de dag gratis toegankelijk.

Geschiedenis en beschrijving

Het Piazza della Libertà was oorspronkelijk een klein plein rondom de middeleeuwse Porta San Gallo. In die tijd was het aan de noordkant van de verdedigingsmuur van de stad en liep er nog een gracht langs.

De eerste belangrijke verandering vond in 1738 plaats, toen de enorme Triomfboog er opgetrokken werd. Dit gebeurde ter ere van de aankomst van Francesco Stefano di Lorena, de Groothertog van Toscane. De uitvoering van het project was in handen van Jean Nicolas Jadot. De boog werd in 1744 voltooid met een bas-reliëf dat de overwinning op de Turken verbeeldde.

In 1865 vond een grote verbouwing plaats. Het ontwerp van deze vernieuwing was van de hand van Giuseppe Poggi. Hij maakte er een ellips-vormig plein van, met in het midden de triomfboog en de Porta San Gallo. Rond het plein staan verschillende historische neo-klassieke gebouwen met indrukwekkende portico’s.

Adres en openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde bushalte is Libertà (1, 7, 25, 82, 307 A, C1).

Piazza Della Libertà, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email