Piazzale Michelangelo Florence

Vanaf Piazzale Michelangelo heeft U het mooist mogelijke uitzicht over Florence, zonder dat U zelfs de stad ervoor hoeft te verlaten. Het meest spectaculaire panorama is uiteraard bij zonsopgang wanneer de toeristen en alles wat het toerisme met zich meebrengt lekker liggen te slapen en U het plein alleen met misschien nog één of twee andere moedige zielen hoeft te delen.

Piazzale Michelangelo Florence

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres is Piazzale Michelangelo – 50125 Florence. Bus: 12, 13. Toegangsprijs: Gratis, mits je erin slaagt te ontsnappen zonder één of ander prijzig souvenir te kopen.

U kunt er ook te voet heen: U steekt de rivier over en na een wandelingetje van een minuut of 20, gevolgd door een nogal steile klim, bent U op het plein. De wandeling is aan te raden omdat er onderweg veel pittoreske, typisch Florentijnse, huizen te zien zijn.

Geschiedenis en beschrijving

Florence - Piazzale Michelangelo uitzicht
Uitzicht vanaf het Piazzale Michelangelo

Het Piazzale Michelangelo is in 1869 door Giuseppe Poggi ontworpen en midden op het plein staat één van de vele replica’s van Michelangelo’s David die Florence rijk is. Deze versie is iets kleiner dan het origineel en groen uitgeslagen door de oxidatie van het brons. Het beeldje wijst direkt naar het Palazzo Vecchio, waar het origineel stond.

Poggi was ook verantwoordelijk voor de loggia van het café dat oorspronkelijk als museum bedoeld was en waar de werken van Michelangelo zelf tentoongesteld hadden moeten worden.

Op de hoek van het plein en de Viale dei Colli vindt men de ingang van de Giardino dell’Iris. In deze enkel in Mei geopende tuin zijn 2500 verschillende soorten van deze bloem te zien zijn.

Een stuk verder vindt men de Giardino delle Rose.

Het enige nadeel van Piazza Michelangelo is het enorme aantal souvenirverkopers en waterverfschilders dat er hun te dure waren probeert te slijten, maar dat is natuurlijk onvermijdelijk bij zulk een pittoreske toeristische attraktie.

Piazzale Michelangelo, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email