Pleinen Florence

Piazza della Repubblica Florence

Net als in de meeste Italiaanse steden is het een goed idee de beroemde pleinen als uitgangspunt te nemen. Het is aan de pleinen dat de beroemdste kerken en historische gebouwen zich meestal bevinden. De pleinen van Florence zijn geen uitzondering op deze regel.

Beroemdste Pleinen Florence

Piazza della Signoria

Piazza della Signoria - Mooiste pleinen Florence

Het Piazza della Signoria is samen met het Piazza del Duomo het bekendste plein van de stad. Het staat vol beelden, waarvan de beroemdste de replica is van de David van Michelangelo. Het opvallendste gebouw aan het plein is het Palazzo Vecchio, waar een museum gehuisvestigd is.

Piazza del Duomo

Het opvallendste gebouw aan het Piazza del Duomo is de Santa Maria del Fiore Kathedraal, met de door Giotto ontworpen klokkentoren en het beroemde Baptisterium. Het westelijke deel van het plein heet eigenlijk Piazza San Giovanni.

Piazzale Michelangelo

Het Piazzale Michelangelo bevindt zich op een heuvel aan de rand van het centrum. Het valt te belopen, al is het veel makkelijker een bus te nemen. Het fabelachtige uitzicht wordt enkel verstoord door de vele verkopers van souvenirs en andere snuisterijen.

Piazza Santa Croce

Piazza Santa Croce - Pleinen Florence

Het Piazza Santa Croce is één van de grootste pleinen van Florence. Het is dan ook hier dat zich vaak evenementen afspelen. Een van de bekendste hiervan is de jaarlijkse “Calcio Storico“, een soort gewelddadige voetbalwedstrijd. Dante schouwt het vanaf zijn sokkel aan. Het bekendste bouwwerk is de Santa Croce Basiliek.

Piazza Santa Maria Novella

Het Piazza Santa Maria Novella bevindt zich direkt bij het centrale station van Florence. Behalve de Santa Maria Novella Kerk bevindt zich ook een fotografiemuseum aan dit mooie plein.

Piazza San Lorenzo

Piazza San Lorenzo - pleinen Florence

Het Piazza San Lorenzo is genoemd naar de San Lorenzo Basiliek, die gekenmerkt wordt door de enorme koepel. Op dit plein wordt elke dag een beroemde markt voor handwerkslieden gehouden. Het bekende Palazzo Medici Ricciardi staat op de hoek.

Piazza della Repubblica

Piazza della Repubblica Florence (Boog)

Het Piazza della Repubblica is een beetje wat de Via Veneto vroeger voor Rome was. Het plein staat vol met in de 19e eeuw gebouwde statige hotels en cafées alsmede een luxueus winkelcentrum. Het plein is enkel voor voetgangers toegankelijk.

Piazza della Repubblica

Het Piazza della Repubblica is een beetje wat de Via Veneto vroeger voor Rome was. Het plein staat vol met in de 19e eeuw gebouwde statige hotels en cafées alsmede een luxueus winkelcentrum. Het is enkel voor voetgangers toegankelijk.

Piazza della Stazione

Wanneer je het stationsplein van Florence oploopt kun je meteen mooie gebouwen bezichtigen. Behalve door het station zelf wordt het geflankeerd door de achterkant van de Santa Maria Novella Kerk en de voorkant van het Palazzo Reale.

Piazza della Santissima Annunziata

Piazza Santissima Annunziata - Pleinen Florence

Ook het Piazza della Santissima Annunziata wordt omlijst door een aantal mooie gebouwen. Het opvallendst zijn het door Brunelleschi ontworpen  Spedale degli Innocenti, het Nationaal Archeologisch Museum en de Santissima Annunziata Basiliek.

Piazza Pitti

Piazza Pitti is één van de meest bezochte pleinen van Florence. Dit is vooral vanwege het Palazzo Pitti, een historisch gebouw waarin een aantal musea zetelen. Het is één van de weinige pleinen in de stad waarop geen kerk staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email