Ponte alla Carraia Florence

Ponte alla Carraia Florence (zonsondergang)

De Ponte alla Carraia in Florence heette oorspronkelijk Ponte Nuovo. Het is aan te raden deze brug, liefst tegen zonsondergang, vanaf de Ponte Santa Trinità te bezichtigen. De spiegeling van de gebouwen langs de rivier zorgt voor een prachtige, magische sfeer. De lokale bevolking heeft de brug de bijnaam “gebochelde brug” gegeven.

Ponte alla Carraia Florence

Aangezien de Ponte alla Carraia in Florence de eerste brug was die na de Ponte Vecchio werd gebouwd, werd hij oorspronkelijk Ponte Nuovo genoemd. De oudste versie van deze “Nieuwe Brug” stamt uit 1218.

Hij was oorspronkelijk gebouwd om goederen sneller naar de haven van Pisa te kunnen vervoeren. Deze eerste versie van de brug bezweek echter al ongeveer een halve eeuw later, toen de Arno overstroomde.

In 1303 bezweek de brug opnieuw, ditmaal doordat er te veel mensen op stonden.

Giotto was (waarschijnlijk) verantwoordelijk voor een reconstructie, nadat de brug weer ingestort was, in 1333. Hij liet twee kapellen aan de zijkanten toevoegen.

De versie van Giotto hield het meer dan twee eeuwen vol, voordat het noodlot opnieuw toesloeg. In 1557 was het de beurt aan Ammanati twee nieuwe bruggen te ontwerpen, nadat zowel de Ponte alla Carraia als de Ponte Santa Trinità het begaven.

Ammanati liet de brug breder maken, deels om hem te verstevigen, en deels om het mogelijk maken er met karren overheen te rijden. Het is vanaf dit moment dat de brug de naam Ponte alla Carraia kreeg.

In het begin van de 19e eeuw werden de voetpaden toegevoegd.

De huidige versie met vijf bogen is in 1948 gebouwd. Dit keer was de Ponte Carraia door mensenhanden verwoest. De Duitse troepen hadden, op de Ponte Vecchio na, alle bruggen in Florence opgeblazen om de geallieerde troepen de doorgang te belemmeren.

In 1952 vond een laatste restauratie plaats, onder leiding van Ettore Fagioli. De architect volgde hierbij echter het oude project van Ammanati.

Ponte alla Carraia, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email