San Francesco Klooster Fiesole

Om het San Francesco Klooster in Fiesole te bereiken zul je vanaf het centrum van de stad een steile klim moeten overwinnen, maar de beloning is wel een prachtig uitzicht. Er is een klein museum en de cellen van de broeders mogen bezocht worden.

San Francesco Klooster Fiesole

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via San Francesco 13, Fiesole. Telefoon: (+39) 055 59175. Openingstijden: Van 09.30 tot 12.00 en van 14.30 tot 18.00 uur. Deze tijden gelden ook voor het museum. Gesloten: Maandag. Toegang: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

San Francesco Klooster Fiesole -Piero di Cosimo
“Onbevlekte ontvangenis”, Piero di Cosimo.

De kerk van Sint-Franciscus staat waar al in de 13e eeuw een door een lokale familie gebouwde kapel stond. Het klooster zelf stamt uit 1399 en is door een groep dames uit Florence die zich “Romite” noemden gesticht. Het klooster heette toen nog Santa Maria del Fiore.

In het begin van de 15e eeuw doneerde bisschop Andrea Corsini het klooster aan de Minorietenbroeders. In die tijd vond ook een renovatie plaats.

Er zijn twee kloostergangen. Het kleinste is in de 14e eeuw gebouwd. In het tweede, dat een eeuw later opgetrokken is, staat een oude put.

De grootste attractie in de kerk is een “Aankondiging van de Heer” van de hand van Raffaellino del Garbo. Een ander hoogtepunt is een “Onbevlekte Ontvangenis” door Piero di Cosimo. Beide werken stammen ui het begin van de 16e eeuw.

In het klooster kun je de uiterst spaarzaam gemeubileerde cellen waar de broeders woonden bezoeken.

De Franciskaner broeders gingen vroeger als missionarissen naar Egypte en China. De voorwerpen die ze mee terugbrachten zijn in een klein museumpje binnen het klooster verzameld.

De Via San Francesco biedt ook een mooie blik op Fiesole zelf en op de directe omgeving, inclusief Florence. Dit pad is enkel voor voetgangers toegankelijk.

San Francesco Klooster – Via San Francesco 13, Fiesole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email