Santa Trinità Kerk Florence

De Santa Trinità Kerk bevindt zich in het centrum van Florence. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze kerk zijn de Sassetti Kapel en de Bartolini Salimbeni Kapel. De huidige aanblik is grotendeels te danken aan een verbouwing in de 14e eeuw.

Santa Trinità Kerk Florence

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Adres: Via del Parione – 50123 Firenze. Telefoon: +39 055216912. Openingstijden: Van 07.00 tot 12.00 en van 16.00 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De kerk zelf stamt uit de 12e eeuw en is gesticht door de Vallumbrosianen (een kloosterorde binnen de Benedictijner orde).

In de 14e eeuw vond een grote verbouwing plaats. Het ontwerp voor deze Gotische kerk was van Neri di Fioravante. Het werk werd in 1348 onderbroken door een pestepidemie. Uiteindelijk werd de bouw tussen 1365 en 1405 voltooid.

De façade stamt uit het einde van de 16e eeuw en is ontworpen door Bernardo Buontalenti.

Het interieur bestaat uit drie schepen. Veel muurschilderingen zijn tijdens de contrareformatie verwijderd.

Hoogtepunten

Sassetti Kapel

De Cappella Sassetti bevindt zich in het rechterdwarsschip. De fresco’s in deze kapel zijn door Domenico Ghirlandaio in 1483 geschilderd. Ze verbeelden gebeurtenissen uit het “Leven van Sint Franciscus”. De gebouwen op de achtergrond zijn allemaal bekende Florentijnse paleizen. Ook de afgebeelde personages hebben vaak de gelaatstrekken van notabelen uit de tijd.

Bartolini-Salimbeni Kapel

De Cappella Bartolini-Salimbeni wordt opgeluisterd door muurschilderingen van Lorenzo Monaco. Deze in 1424 geschilderde fresco’s tonen “Scènes uit het Leven van de Maagd”. De door Spinello Aretino vervaardigde fresco’s in de 3e kapel rechts bevonden zich oorspronkelijk onder Lorenzo Monaco’s meesterwerk.

Uffizi

Cimabue voorheen in de santa trinita kerk in FlorenceTwee van de bekendste attracties die nu in de Uffizi te zien zijn (“Santa Trinità Maestà” van de hand van Cimabue en de “Aanbidding van de Koningen” door Gentile da Fabriano) waren oorspronkelijk gemaakt voor de Santa Trinità Kerk.

Nabijgelegen Bezienswaardigheden

Wanneer men het plein waarop de Santa Trinità staat aan de zuidkant verlaat, komt men bij de naar de kerk vernoemde Ponte Santa Trínita.

Santa Tinità Kerk – Via del Parione, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email