Stibbert Museum Florence

Het Stibbert Museum in Florence is genoemd naar Frederick Stibbert en is gehuisvestigd in de villa die deze Schotse vrijbuiter van zijn Italiaanse moeder erfde. De over 60 zalen verdeelde collectie is uiterst eclectisch, met als hoogtepunt een verzameling harnassen uit alle delen van de wereld.

Stibbert Museum Florence

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Museo Stibbert is Via Federigo Stibbert 26 – 50134 Firenze. Tel. +39055475520. Bus: 4. De openingstijden zijn van maandag tot woensdag van 10.00 tot 14.00 uur en van vrijdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Donderdag gesloten. 1 Januari, Paaszondag, 1 Mei, 15 Augustus, 25 December gesloten. Toegangsprijs: 8 Euro (kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud 6 Euro; kinderen 0-3 jaar oud gratis). Men kan enkel met een één uur durende tour naar binnen. Het Japanse gedeelte is niet in deze tour inbegrepen. Mocht U dit ook willen zien, dient U per groep 150 Euro extra te betalen.

Geschiedenis Stibbert Museum

Stibbert (1838-1906) was kunstenaar zowel als kunstverzamelaar, verwoed reiziger en onversaagd strijder in het leger van Garibaldi. Toen zijn moeder, die van Toscaanse komaf was, stierf liet ze hem een fortuin na, alsmede het huis dat, samen met de naastgelegen villa die hij erbij kocht, later het Stibbert Museum zou worden.

De verzameling bestaat uit schilderijen, Vlaamse wandtapijten, kruisbeelden, porcelein en Etruskische voorwerpen, die verdeeld zijn over in totaal 57 kamers.

De verzameling harnassen in het Stibbert Museum is uniek en omvat de hele wereld, van antieke Etruskische en Romeinse tot 15e eeuwse Turkse en 17e eeuwse Florentijnse stukken. De collectie Japanse wapens en harnassen is de grootste ter wereld.

De grootste attractie van het museum is een hal met een lange rij mannequins in 16e eeuwse harnassen. De meeste zijn afkomstig uit verschillende Europese landen, maar er zijn er ook enkele van Japanse samurai‘s.

Tuin

Er is ook een gratis te bezoeken tuin bij het museum. Deze is door Giuseppe Poggi ontworpen en is van April tot Oktober geopend van 08.00 tot 19.00 uur en van November tot Maart van 08.00 tot 15.00 uur. Op dagen dat het museum gesloten is (zie boven) kan de tuin ook niet bezocht worden.

Stibbert Museum – Via Federigo Stibbert 26, Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email