Taxi Florence

Net als overal in Italië zijn de taxitarieven in Florence door de wet geregeld. Normaal hangen deze van de lengte (of de tijdsduur) van de rit af, maar voor bepaalde trajecten (van en naar het Amerigo Vespucci Vliegveld en tussen de verschillende treinstations van de stad) zijn er vaste tarieven.

Taxi tussen het Centrum van Florence en het Vliegveld

De prijs van een taxi tussen de Amerigo Vespucci Luchthaven en het centrum van de stad is 20 Euro. Op feestdagen is dit overdag (06.00 tot 22.00 uur) 22 Euro. ’s Nachts (22.00 tot 06.00 uur is dit 23 Euro). Voor elk bagagestuk (maximaal 5) betaalt U 1 Euro extra.

Taxinummers

De telefoonnummers van taxi-centrales in Florence zijn de volgende: 0554242, 0554390, 0554499, 0554798 of 0552001326. Wanneer men een taxi-centrale belt komt er 1,96 Euro extra op de meter en wanneer dit vanuit een van de belendende gemeenten is is dit 3,92 Euro.

Weetjes Taxi Florence

Taxi’s Binnen Florence

Er zijn vaste tarieven voor taxi’s binnen Florence. Er is een starttarief en een minimumbedrag aan het einde van de rit. Binnen de stad en de direkt aangrenzede gemeenten is tarief 1 geldig. Gedurende de rit gaat het tarief per kilometer (of per tijdseenheid) langzaam omhoog.

  • Op weekdagen is het starttarief 3,30 Euro. De minimum prijs aan het einde van de rit is 5 Euro.
  • Op zon- en feestdagen is het starttarief 5,30 Euro en het minimum bij de bestemming 7 Euro.
  • ’s Nachts begint de meter bij 6,60 Euro. Aan het einde van de rit is het minumum 8,30 Euro.

Taxitarieven buiten Florence

  • De startbedragen en de minimumtarieven zijn hetzelfde als binnen de stad. Vanaf de stadsgrens gaat echter tarief 2 in werking.
  • Eventuele tolbedragen dienen door de passagier betaald te worden.

Vaste Tarieven

Behalve de bovengenoemde vaste prijs van een taxi tussen de luchthaven Amerigo Vespucci en het centrum van Florence, zijn er ook vaste tarieven voor ritten tussen het centrale station Santa Maria Novella en de andere stations van Florence, Campo Marte en Rifredi. Dit is 10 Euro (plus eventuele extra’s voor feestdagen, etc.)

Extra Kosten en Toeslagen

  • Bij ritten vauit of naar de gemeenten Bagno a Ripoli, Calenzano, Campi B., Fiesole, Impruneta, Lastra a Signa, Scandicci, Sesto Fiorentino en Signa is er een supplement van 1 Euro.
  • Voor elke passagier vanaf de 4e is er een supplement van 1 Euro.
  • Voor elk bagagestuk (maximaal 5) is er een supplement van 1 Euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email