Top 10 Bezienswaardigheden Florence

Een aantal van de beroemdste middeleeuwse en Renaissance kunstenaars hebben een deel van hun leven in Florence doorgebracht. De Top 10 Bezienswaardigheden Florence omvat dan ook een aantal beroemde museums en kerken. Ook kent de stad ettelijke prachtige pleinen.

Top 10 Bezienswaardigheden Florence

1. Duomo

Santa Maria del Fiore Kathedraal - Top 10 Bezienswaardigheden FlorenceDe Kathedraal van Florence is gewijd aan Santa Maria dei Fiori. De klokkentoren van de hand van Giotto en de door Brunelleschi ontworpen koepel zijn wereldberoemd. Een heel aparte bijzonderheid is dat deze kerk rond een andere kathedraal gebouwd is.

2. Uffizi

Uffizi - Top 10 Bezienswaardigheden FlorenceTenzij men het leuk vindt om uren in de rij te staan, is reserveren een must bij de Galleria degli Uffizi. De “Geboorte van Venus” van Botticelli hoort tot de beroemdste meesterwerken in de kunstgeschiedenis, maar van vrijwel elke Italiaanse meester zijn hier verschillende werken te bezichtigen.

3. Piazzale Michelangelo

Het mooiste uitzicht over Florence heeft men vanaf dit op een heuvel midden in de stad gelegen plein. Wanneer men de ene richting op kijkt ziet men de Arno met alle pittoreske bruggen en in de andere richting torent de beroemde koepel van de Duomo overal bovenuit. Het Piazzale Michelangelo is het mooist bij zonsondergang.

4. Boboli Tuin

Boboli Tuin - Top 10 Bezienswaardigheden  FlorenceDe Giardino di Boboli bevinden zich achter het Palazzo Pitti. Overal in de tuin staan standbeelden van beroemde meesters als Giambologna en Vasari. Ook is er een vijver met een aantal namaak-grotten en zijn er overal fonteinen te zien. Vanaf de “Tuin van de Ridder” kijkt men uit over de buitenwijken van Florence.

5. Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio - Top 10 bezienswaardigheden FlorenceHet Palazzo Vecchio is het voormalige gemeentehuis van Florence. Het bevindt zich aan het Piazza della Signoria. Het paleis staat vol met beeldhouwwerken van o.a. Leonardo Da Vinci en Donatello en een aantal van de muren van het paleis zijn door Vasari beschilderd.

6. Ponte Vecchio

De meest romantische brug van Florence, zo indrukweekend dat zelfs de Duitse troepen hem niet wilden vernietigen. Heel vroeger werd er vlees verkocht, daarna sieraden en tegenwoordig helaas enkel nog toeristische troep. Boven de Ponte Vecchio loopt de beroemde door Vasari ontworpen gang.

7. San Lorenzo Basiliek

San Lorenzo Basilie - Top 10 Bezienswaardigheden FlorenceDe San Lorenzo Basiliek is in de 4e eeuw gebouwd, wat haar waarschijnlijk tot de oudste kerk van de stad maakt. Donatello ligt er begraven, maar belangrijker is dat de Medici Kapellen zich in deze kerk bevinden. Oorspronkelijk was het de kathedraal van de stad.

8. Baptisterium

Het Battistero San Giovanni is één van de oudste gebouwen in Florence. De door Lorenzo Ghiberti gemaakte deuren aan de noord- en oostzijde deden zelfs Michelangelo verzuchten dat ze zo mooi waren dat ze de ingang tot het Paradijs hadden kunnen vormen, hetgeen meteen de bijnaam “Poorten van het Paradijs” tot gevolg had.

9. Piazza della Signoria

Het Piazza della Signoria is al van oudsher het politieke centrum van de stad. Het hele plein, dat omlijst wordt door beroemde gebouwen, staat vol met meesterwerken uit de beeldhouwkunst (of perfekte kopieën van deze meesterwerken).

10. David van Michelangelo

David - Galleria dell'Accademia - Top 10 Bezienswaardigheden FlorenceEen van deze beeldhouwwerken is de David van Michelangelo, waarvan het origineel in de Galleria dell’Accademia te zien is. Op het Piazza della Signoria staat een kopie en er is ook nog een Davidje te zien op het Piazzale Michelangelo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email