Via dei Servi Florence

De Via dei Servi in Florence is de straat die van het Piazza del Duomo in een rechte lijn naar het Piazza Santissima Annunziata voert. De straat wordt geflankeerd door vooral kleine winkels en eetgelegenheden. Van de historische gebouwen is het Palazzo Niccolini het bekendst.

Via dei Servi Florence

Sugar & Spice (Via dei Servi, 112/r) heeft iets weg van een Amerikaanse diner, maar wie echt op zijn Italiaans wil ontbijten moet even bij het sinds 1928 bestaande Café Robiglio naar binnen.

Belangrijke historische gebouwen langs de Via dei Servi zijn de de San Michele Visdomini Kerk, het Palazzo Naldini del Riccio, het Palazzo del Bianco, het Palazzo Pasqui, het Palazzo di Sforza Almeni, het Palazzo Niccolini, het Palazzo Durazzo en het Palazzo Budini Gattai.

Een aantal van deze paleizen wordt als zetel van een consolaat gebruikt.

San Michele Visdomini Kerk

Pontormo schilderij in San Michele Visdomini (Via dei Servi Florence).

De San Michele Visdomini Kerk staat aan het gelijknamige plein. Ze is in 1364 op een al bestaande, aan de familie Visdomini toebehorende, kerk gebouwd. In 1782 werd een langdurige restauratie voltooid. Er zijn schilderijen van de hand van Pontormo, Poppi en Ciampelli te zien.

Palazzo Niccolini

Het Palazzo Niccolini (Via dei Servi, 15) is tussen 1542 en 1548 door Domenico di Baccio d’Agnolo opgetrokken. De opdrachtgever was Bastiano Ciaini, maar het paleis heeft zijn naam te danken aan de volgende eigenaar, Giovanni Niccolini. Hoogtepunt is de grote binnenplaats.

Via dei Servi, Firenze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email