Via delle Terme Florence

De Via delle Terme loopt op korte afstand van het Piazza della Signoria midden in het centrum van Florence. Het opvallendste aspect aan deze straat is de aanwezigheid van een aantal middeleeuwse torens.

Via delle Terme Florence

Geschiedenis en beschrijving

In tegenstelling tot de overige straten in de wijk is de Via delle Terme noch door de 19e eeuwse herindeling van de buurt, noch door de bombardementen in de tweede wereldoorlog getroffen.

De naam van de straat verwijst naar de oude Romeinse baden die zich hier vroeger bevonden.

Er is een politiebureau op de Via delle Terme, 2 (tel. +39 055 261 6057).

Bezienswaardigheden

Torre dei Giudi

De Torre dei Giudi is in de 12e eeuw opgetrokken, maar is later vaak gerenoveerd. Vooral op de begane grond en aan de bovenste verdiepingen is dit goed te zien. Op de sleutelsteen in de boog van het hoofdportaal is een wapenschild afgebeeld. De toren is een stuk minder hoog dan hij oorspronkelijk was. (Adres: Via delle Terme, 5)

Torre dei Buondelmonti

Na in de 13e eeuw gebouwd te zijn, werd de Torre dei Buondelmonti een eeuw later in het familiepaleis geïncorporeerd. Hoewel hij al in de 13e eeuw verkort werd, steekt deze toren nog steeds boven de nabijgelegen soortgenoten uit. Op de begane grond is een opening met een dubbele boog. De toren wordt verder gekenmerkt door de smalle, hoge ramen.

Adres en openbaar vervoer

In de Via delle Terme zelf zijn geen bushaltes. De dichtstbijzijnde bushalte is Ponte Vecchio (lijn C3, C4).

Via delle Terme – Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email