Via Ricasoli Florence

De Via Ricasoli is de straat die het Piazza del Duomo in Florence verbindt met het Piazza San Marco. De belangrijkste attractie in deze naar een adellijke familie genoemde straat is de Galleria dell’Accademia. Andere bezienswaardigheden zijn het Museum der Muziekinstrumenten en het Teatro Niccolini.

Via Ricasoli Florence

Bezienswaardigheden

Galleria dell’Accademia

David - Galleria dell'Accademia - Via Ricasoli Florence

De belangrijkste attractie in de Via Ricasoli is de Galleria dell’Accademia. Dit beroemde museum is in 1784 door Leopoldo di Loreona gestich en huisvestigt een verzameling van zowel oude als moderne schilderijen en beeldhouwwerken. De allergrootste trekpleister is de “David” van Michelangelo.

Museum der muziekinstrumenten

Een tweede museum in de Via Ricasoli is het Museum der Muziekinstrumenten. De collectie is eigendom van het belenndende Luigi Cherubini Conservatorium, dat bij de Galleria dell’Accademia hoort en eveneens in 1784 gesticht is. De verzameling bestaat uit slects ongeveer 50 items, maar telt wel enige Stradivariusen.

Kleinere attracties

Het Teatro Niccolini is door Niccolò degli Ughi gebouwd en heette tot 1861 Teatro del Cocomero. Giovan Battista Niccolini was een toneelschrijver uit Pisa.

Andere historische gebouwen zijn het Palazzo di Bettino Ricasoli, het Tabernacolo delle cinque lampade, het Teatro della Compagnia en het Palazzo Gerini.

Via Ricasoli Florence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email